TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Eötvös József

: Eötvös József

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar História

Terjedelem:

297 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"1813-ban született Eötvös József, a magyar szépirodalom és politikai gondolkodás kiemelkedő alakja. Harcostársa volt a magyar polgári átalakulás kiemelkedő egyéniségeinek, Széchenyi Istvánnak, Kossuth Lajosnak és Deák Ferencnek. Schlett István egyetemi docens, aki A szociáldemokrácia és a magyar társadalom 1914-ig c. művében (1982) már bebizonyította felkészültségét az eszmetörténet vizsgálatában, Eötvöst, a liberális politikai gondolkodót és államférfit mutatja be. Megvilágítja hőse nézeteinek hazai és külföldi gyökereit, s liberalizmusának átalakulását a forradalom és az emigráció éveiben. De beható figyelmet szentel a kiegyezésen munkálkodó politikusnak s művelődésünk nagy megalapozójának. Fejtegetései alapján árnyalt képet kapunk a könyv hőséről."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!