TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Görgey és Kossuth. Ismeretlen adalékok az 1848-49-iki szabadságharc történetéhez

: Görgey és Kossuth. Ismeretlen adalékok az 1848-49-iki szabadságharc történetéhez

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Genius Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

311 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Részlet az előszóból: "Az 1848-49-es szabadságharc mozgalmaira irányuló egyéb levéltári kutatásaim folyamán egybegyűjtöttem Kossuth Lajos és Görgey Arthur szereplésére s egymáshoz való viszonyára vonatkozó okmányokat. Az anyag egy nagyobb tanulmány gerincéül szolgált. Sajnos azonban a mai gazdasági viszonyok egyáltalában nem alkalmasak terjedelmes könyvek kiadására és így kénytelen valék a tanulmányt három részre bontani, melyek egymástól függetlenül látnak napvilágot és külön-külön önálló köteteket alkotnak. Az első önálló rész, melyet ez a kötet magában foglal, Görgey Arthur szabadságharcbeli működésének első időszakára vonatkozik. A Kossuth Lajossal való együttműködés és az ellentétek kifejlődése a kötetnek tartalma, mely tulajdonképen a két férfiú között dúlt mérkőzés bevezető megvilágítása. A szerkezet általános tendenciája, a részletezés kerülése, mutatják, hogy e rész egy nagyobb kötet arányaihoz volt mérve, vagyis e kötetet két részletező kötet követi. Mindenesetre tekintetbe veendő az is, hogy a jelen kötet időszakára vonatkozólag aránylagosan kevesebb anyag is állt rendelkezésre..." - Steier Lajos.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!