TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Históriai ínyencfalatok

: Históriai ínyencfalatok

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Laude Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

249 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637830081

tartalom:

˝Torkig vagyunk napjaink és közeli múltunk már-már követhetetlen, meg nem emészthető eseménygörgetegével, és tudnivágyásunk az egész világon magától értetődően a régmúlt felé fordul. Hiszen a "naprakészség" banalizáló csömöre nélkül kedvünkre meríthetünk a história feneketlenül mély tavából mindent, ami a megismerésre szomjazó, fürkésző alkatú embert az időszerűség fojtogató görcse nélkül is elkalauzolja az "idegborzolás" évszázadok előtti megnyilvánulásaitól kezdve a csalás és megcsalatás, a régi magyar világhír, a szerelem világtörténetébe kívánkozó férfi-nő kapcsolat és a hazai történeti ritkaságok kincsestárába. A zarándoklatnak álcázott középkori turisztika, a velencei börtönbe zárt magyar hadvezér nászévei a cellában, a fél évezred előtti pozsonyi királykoronázás bajviadalai és tömegszórakozásai, a messze idegenbe szakadt magyar huszárság kalandjai, az erdélyi fejedelem sztambuli követeinek viszontagságai, a szabadságharc hadbírájából lett besúgó lélektani rejtélye, a jobbágyait halálra kínzó francia báró hazai rémtettei - íme ízelítő a most 75. születésnapját ünneplő Tardy Lajos legújabb gyűjtésének csokrából.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!