TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Horthy ellen, a királyért

: Horthy ellen, a királyért

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

234 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632821955

tartalom:

1919. augusztus 8-án Lehár Antal ezredes katonái bevonultak Szombathelyre. Parancsnokuk és politikus barátai megkezdték harcukat IV. Károly, az utolsó magyar király uralmának helyreállításáért. E küzdelemről eddig keveset tudtunk. A legitimisták és szabad királyválasztók fellépése Horthy ellen az európai politikai életben is hullámverést keltett. Dr. Zsiga Tibor kandidátus könyvében eddig ismeretlen adatokra támaszkodva mutatja be az ellenforradalom nyugat-magyarországi központjának történetét. Számot ad a legitimisták, Sigray Antal, Mikes János, Lehár Antal, Beniczky Ödön szervezkedéséről. Megbízhatóan tudósít az ellenforradalmi erők osztrákellenes fellépéséről, Lajtabánság felkelő állam létrejöttéről, a Sopronban megtartott népszavazás eredményeiről. A térképekkel kiegészített, sok eredeti dokumentumot tartalmazó, egykorú fényképekkel illusztrált mű hűen tükrözi a legitimisták 1919 és 1922 közötti tevékenységét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!