TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Liberális pártmozgalmak 1931-1945

: Liberális pártmozgalmak 1931-1945

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

199 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630539608

tartalom:

˝A két világháború közötti Magyarország történetének ma még viszonylag kevéssé ismert fejezete a liberális polgári ellenzék sokoldalú tevékenysége, a nácizmus, a hazai szélsőjobboldal, a Hitlerrel való szövetség és következményei elleni küzdelem. E kötet a korabeli újságok, a képviselőház anyaga, levéltári források, visszaemlékezések felhasználásával eleveníti fel Rassay Károly, Vázsonyi. János és sok más liberális politikus, képviselő, városatya alakját, pártjaik napról napra megújuló harcát az emberi és állampolgári jogok védelméért, az alkotmányos intézmények fennmaradásáért, elvi és gyakorlati szembenállásukat a diktatórikus törekvésekkel. A korszak, a magyar társadalom égető kérdéseinek sokasága s azok liberális szempontú értelmezése jelenik meg így a könyv lapjain a városi kispolgárság érdekvédelmétől a földreform problémájáig, a zsidókérdéstől a terület-visszacsatolásokig. A liberálisok angolszászbarát nézeteiről éppúgy szó esik, mint a háború utáni Magyarországra vonatkozó elképzeléseikről. A könyv bemutatja a liberális mozgalom 1944-es tragikus sorsát, s kitekintést ad az azt követő évekre is.˝

leírás:

A gerinc alsó sarka szakadt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!