TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyar-brit titkos tárgyalások 1943-ban

Magyar-brit titkos tárgyalások 1943-ban

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Második világháború Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

320 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630910586

tartalom:

A második világháború alatti magyar történelem fontos mozzanatáról, a Kállay-kormány "kiugrási kísérleteiről" végre eljutottak hozzánk a nyers tények. A szemtanúk, a résztvevők memoárjaiból kibontakozott ugyan egyfajta összkép, csakhogy az emlékirat szubjektív műfaj, éles ellentétben a titkos diplomáciai iratokkal. S bár ezekben is lehet hibás helyzetmegítélés, téves adat, téves névalak, a dokumentumok mégis hivatalos állásfoglalást tükröznek - tényekről. A brit külügyminisztérium, a Foreign Office második világháborús anyagát csupán a közelmúltban tették hozzáférhetővé külföldi kutatók számára. Juhász Gyula, a dokumentumok összeállítója hatalmas tömegű anyag alapján sorakoztatja fel a legfontosabb magyar vonatkozású iratok gyűjteményét. S ezek önmagukért beszélnek. A legfontosabb tanulság, amelyet ezekből az anyagokból leszűrhetünk, talán az, hogy az ellenforradalmi rendszer vezetői illúziókat tápláltak, amikor a kurzus átmentését remélték, vagy arra gondoljak, hogy a Nagy Koalíció partnereit kijátszhatják egymás ellen. A Horthy-rendszer a harctéren is, a titkos diplomáciában is totális vereséget szenvedett.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 200 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!