TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyar-lengyel kapcsolatok a két világháború között

: Magyar-lengyel kapcsolatok a két világháború között

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Lengyelország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

415 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Magyar- és Lengyelország politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatait rajzolja meg a mű a két világháború közötti évek mozgalmas történeti eseményeibe ágyazva. Úttörő jelleget kölcsönöz a könyvnek, hogy túllép a szűkebb diplomáciai kapcsolatok körén, s a politikát a legszélesebb értelemben tárgyalja. Az egyes kormányok hivatalos állásfoglalásai mögül a titkos politika szálai is elővillannak, s megmutatkoznak a magyar - lengyel barátkozás propaganda jelszavai mögött rejlő valóságos törekvések, a frázisok és ünneplések fonákja. A kiterjedt levéltári kutatásokra épülő mű a két ország politikájának mozgását a nemzetközi erők függvényeként tárgyalja. Így az olvasó nemcsak a magyar és lengyel törekvésekkel ismerkedik meg, hanem az európai nagyhatalmi politika összefüggéseibe is betekintést nyer. Különös figyelmet fordít a könyv Franciaország, Németország és a kisantant államok politikai szerepére."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!