TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyar őstörténet

: Magyar őstörténet

Kiadás:

Budapest, 1942

Kiadó:

Wohlmuth Ernő

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

116 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Molnár Erik (Újvidék, 1894. december 16. Budapest., 1966. augusztus 8.) történész, közgazdász és filozófus, politikus, Kossuth-díjas, az MTA tagja. A 20-as és 30-as években állandó munkatársa a különböző legális és illegális lapoknak (100%, Társadalmi Szemle, Gondolat, Korunk), ahová Jeszenszky Erik, Pálfai István, Szentmiklósy Lajos álneveken írta tanulmányait. Ezekben behatóan foglalkozik a magyar társadalmi fejlődés problémáival, mindenekelőtt az agrárkérdéssel, a marxizmus-leninizmus tanításait a magyar viszonyokra alkalmazza. A II. világháború idején nagyobb tanulmányai jelentek meg az Árpád-kori társadalomról. 1944 és 1947 között a debreceni ideiglenes kormány népjóléti minisztere, majd tájékoztatási miniszter és külügyminiszter. 1948 49-ben Magyarország moszkvai nagykövete, 1950 és 1952.között igazságügyminiszter. 1953-tól 1954-ig a Legfelsőbb Bíróság elnöke. Tagja volt az MKP és az MDP Központi Bizottságának. 1944-től haláláig országgyűlési képviselő, 1949-től egyetemi tanár volt az ELTE-n. 1963-tól az Interparlamentáris Unió magyar tagozatának elnöke. Nagy szerepe volt a történettudományi kutatás irányításában.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!