TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyar történeti szöveggyűjtemény II/1-2

Magyar történeti szöveggyűjtemény II/1-2

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

1099 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

"A kiadványnak az a célja, hogy az egyetemi hallgatók ne csak feldolgozások alapján ismerjék meg múltunkat, hanem közvetlenül, a múlt olyan emlékeiből is, amelyeket nem arra szántak, hogy a világ tudomást szerezzen mondanivalójukról. Csak egy-egy ügy intézésének útját rögzítették, de ahogyan a cseppben a tenger, az ilyen részletekben is benne van az a társadalom, amely az intézményeket, az ügyeket, ezek elbírálási módját és magukat a megmaradt írásokat is létrehozta. A forrás nemcsak a múlttal való találkozás e közvetlen élményét biztosítja, de arra is eszköz, hogy az olvasó önállóan elemezze ki belőle a régi korok jellegzetes vonásait, ezeket formáló készséggel, összefüggő képpé rendezze, és következtetni is tudjon mindebből a fejlődés irányára. A szerkesztés azzal igyekszik az olvasónak segíteni, hogy felvázolja a források létrejöttének előzményeit, és ahol szükséges, a további fejleményekre is rámutat. Magyarázó jegyzetekben adja meg a források megértéséhez szükséges tárgyi és nyelvi ismereteket."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!