TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyarország és a kisantant a harmincas években

: Magyarország és a kisantant a harmincas években

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

389 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A könyv a Rajnavidék Németország által történt megszállásából indul ki, ez a történelmi pillanat volt ugyanis a második világháború előtti eseményeknek egyik fordulópontja. Figyelemmel kíséri a mű a pozícióiban meggyengült kisantant államok különböző terveit, amelyek a Magyarországgal kapcsolatos politika újraértékelését és a magyar-kisantant viszony mielőbbi normalizálását célozták. Vázolja a magyar kormányok rezervált magatartása miatt mintegy másfél évig elhúzódó, 1937 elején indult tárgyalásokat, melyeknek jelentősebb állomásai a sinaiai, a genfi és a bledi értekezletek voltak. Tárgyalja a müncheni egyezményt és Csehszlovákia teljes lerohanását, s rávilágít, miért nem sikerült a Duna menti kis államokat a függetlenségüket fenyegető német imperialista veszéllyel szemben összefogni, miért tudta Hitler viszonylag könnyűszerrel realizálni a Drang nach Osten tervet."

leírás:

Megjelent 1300 példányban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!