TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyarország visszafoglalása 1683-1699

: Magyarország visszafoglalása 1683-1699

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Pallas Könyvek

Terjedelem:

185 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631798860

tartalom:

Mi történt Magyarországon Bécs meghiúsult török ostroma után? Vajon a megosztottság és az örökös harc másfél évszázada annyira kimerítette volna a magyar társadalmat, hogy csupán kiszolgáltatott elszenvedője lehetett az Oszmán Birodalom európai hatalmát visszaszorító Szent Liga háborújának? Vagy ellenkezőleg, megtette, amit lehetett, áldozott mindent, életet, anyagiakat, iparkodást erőn felül, hogy visszavívják Magyarország egykori székvárosát, Budát, és a híres várak tornyairól lehulljon a félhold? Miért szorult az oszmánok oldalára Thököly? Ha a nemzetközi törökellenes szövetségtervek az Erdélyi Fejedelemséggel mindig számoltak, most miért nem kerülhetett be nyíltan a Szent Liga tagjai közé? A Magyarország visszafoglalása című kötet, miközben áttekinti az 1683-1699 évi török háború másfél évtizedét, gazdasági és politikai viszonyait, képet ad - a történeti irodalomban első ízben - a korabeli magyar közvéleményről is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!