TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Mátyás király

: Mátyás király

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Magyar történelem Regény, elbeszélés Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Monumenta Hungarica

Terjedelem:

354 p.

Kötésmód:

félbőr

tartalom:

E kötetben a Hunyadi Mátyás uralkodásának időszakáról szóló tíz könyvet közöljük Bonfini történeti művéből: a III. dexas IX.-X. könyvét és a IV. decas I.-VIII. könyvét. A könnyebb áttekinthetőség kedvéért a közölt könyveket I.-től X.-ig sorszámoztuk. A mű megértéséhez szükséges, de a latin szövegben nem szereplő néhány dátumot és nevet a szövegben ()zárójelben közöltünk. A történelmi személyek családi nevét is átlalában kiírtuk, noha Bonfini többnyire csak az utóneveket használta. A magyar szöveg a Rerum Ungaricarum Decades Fógel - Iványi - Juhász-féle kritikai kiadása (Bp. 1936-1941) alapján készült; első nagyobb, összefüggő részt tartalmazó magyar fordítás Bonfini művéből. A közölt képeket a mű 1545. évi bázeli német nyelvű kiadásának fametszeteiből válogattuk.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!