TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Öt év a szögesdrót mögött. Egy kárpátaljai pap a gulág munkatáboraiban

: Öt év a szögesdrót mögött. Egy kárpátaljai pap a gulág munkatáboraiban

Kiadás:

Abaliget, 1991

Kiadó:

Aggiornamento

Kategóriák:

Magyar történelem Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

230 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637887040

tartalom:

˝A sztálini hatalom szinte végzetes támadást indított a görög katolikus egyház és papjai ellen, amikor 1949-ben betiltotta működésüket. A 25 évre ítélt Bendász István felsőveresmarti parochus, helytörténész, kanonok bűne az volt, hogy nem tért át a szovjet államhatalmat kiszolgáló pravoszláv hitre, híveivel a magyar himnuszt énekelte és elismerte a pápát a katolikus egyház fejének. ˝A könyv szinte teljes egészében édesapámnak a lágerben ceruzával írt személyes visszaemlékezésein alapul - mondja Bendász Dániel. - Egy karagandai lágerben éjjel, a napi munkától elcsigázottan, a tiltás ellenére és így büntetést kockáztatva rótta a sorokat, hogy nyoma maradjon annak a sok szenvedésnek, élménynek, eseménynek, melyeket neki a sztálini hatalom oly sok áldozatával együtt át kellett élnie. Ez adja a könyv értékét is: nem itthon írta, hanem az események színhelyén. Egy kis füzetbe jegyezte le gondolatait, melyet egy duplafedelű ládában rejtegetett a katonák elől.˝ Bendász kanonok mindvégig izgalmas naplója azt is igazolja, hogy a közvetlen közelünkben is voltak és vannak olyan emberek, akik élete példaként állhat előttünk saját napi megpróbáltatásainkban. ˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!