TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Rajk Júlia

: Rajk Júlia

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Balassi Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Feminizmus és történelem

Terjedelem:

274 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635064233

tartalom:

"Rajk Júlia élete a XX. századi magyar történelem különös és tragikus sorsfordulóit példázza. Rajk Lászlóné néven 1945 és 1949 között fontos politikai pozíciókat töltött be, ám 1949-ben, férje letartóztatásakor a bíróság ötévi börtönbüntetésre ítélte, gyermekét idegen néven állami gondozásba vették. Szabadulása után nevét a beleegyezése nélkül megváltoztatták. Éveken át küzdött saját maga és férje rehabilitásáért, férje méltó eltemettetéséért és emlékének megőrzéséért, valamint "saját nevéért". A "Júlia-féle szabadságakciók" az első, valóban civil szervezet megalakításától a bebörtönzött ellenzékiek védelmén át az abortuszjogszabályok szigorítása ellen indított aláírásgyűjtő akció megszervezéséig terjedtek. Ennek a harcnak az állomásai, a börtönévek, a romániai fogság a Nagy Imre-csoport tagjaként, majd a hazatérés utáni győzelmek és vereségek, vagyis Rajk Júlia élete mutatja, miként valósítható meg a mindennapok apró harcain keresztül az utópia: az autonóm, a férfivilágtól független női-emberi lét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!