TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Rákóczi László naplója

Rákóczi László naplója

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Regény, elbeszélés Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Hírmondó

Terjedelem:

495 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963141504x

tartalom:

Az 1633-ban született és az 1664-es Várad előtti harcokban elesett Rákóczi László kéziratos naplójának története maga is önálló regény. Erről a kalandos sorsról, fölbukkanásról és eltűnésről, előkerülésről, véglegesnek hitt elveszéséről, majd váratlan és szerencsés megtalálásáról (1989. február) beszámol az utószóban R. Várkonyi Ágnes, ám maga a napló sem nevezhető unalmasnak, egy fájdalmasan szép és tragikus fordulatokban is bővelkedő korszak regénye, napi följegyzésekbe, dokumentumértékű mondatokba foglalva. A sajtó alá rendező Horn Ildikó úgy gondozta a szöveget, hogy a régi magyar nyelv minden íze és szépsége megmaradjon, de a régies helyesírás se zavarja az érdeklődő olvasót. Jegyzetei, szószedetei pedig megkönnyítik a korabeli eseményekben való tájékozódást. Rákóczi László nem az utókornak szánta följegyzéseit, mégis éppen ezzel vált számunkra rendkívüli értékűvé: a politikai eseményekről, a hétköznapi életről, vadászatokról, ünnepekről, kertgondozásról és szokásokról, a korabeli orvoslásról, a zenei életről ad többek között színes leírásokat.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!