TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Szent István

: Szent István

Kiadás:

Budapest, 1938

Kiadó:

Királyi Magyar Egyetemi Nyomda

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

326 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Háború utáni történetkutatásunknak, elsősorban Hóman Bálintnak és középkori történettel foglalkozó tanítványainak, valamint az oklevelek végleges kritikáját elvégző Szentpétery Imrének érdeme, hogy ma Szent István történetének gerincét illetőleg nincs több eltérés a tudósok között, viszont a magyarság népi összetételére, társadalmi és gazdasági viszonyaira vonatkozó kutatások segítségével az apostoli király mögé oda tudjuk képzelni a magyar nép, nemzet és állam realisztikus képét. Szent István ma már nem úgy áll előttünk, mint a kezdet, amely előtt semmi sem volt, mint a fénysugár a fekete sötétségben, ma már ismerjük előzményeit és tudjuk, milyen volt a magyar nép előtte és mivé lett általa. Nem kisebbé, hanem nagyobbra nőtt ő azóta, hogy alakját be tudjuk helyezni a nemzeti fejlődésbe, sőt épp ez új ismereteink teszik lehetővé, hogy őt és művét frázistalanul, pozitív hatásában és érdemében szemléljük," (Szekfű Gyula)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!