TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Történelem és társadalomkutatás

: Történelem és társadalomkutatás

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Szociográfia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Erdei Ferenc Összegyűjtött Művei

Terjedelem:

481 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630532166

tartalom:

"A kötet tartalma ismét igazolja - ha erre az igazolásra Erdei Ferenc korábban közreadott munkái után egyáltalán szükség van -, hogy szerzője sajátosan kiemelkedő helyet foglal el a magyar szociológia történetében. Ő volt az, akinek sikerült a két világháború között kialakult falukutató mozgalom legjobbjai közül is nem csupán kitűnő szociografikus művet alkotni - hiszen ezt mások is megtették, gondoljunk csak például Szabó Zoltán könyveire, különösen a Cifra nyomorúságra -, hanem eljutni a szociográfiától a szociológiáig. Talán nem véletlen, hogy ez az út politikailag is különbözött az egykori társak útjától a falukutató mozgalomban, amennyiben nagyon hamar, már a harmincas évek végén felismerte, hogy a falu és a parasztság társadalmi problémája csak az egész társadalom átalakításával együttesen, annak menetében oldható meg. Ez a felismerés a társadalom törvényszerűségeibe, a társadalmi jelenségek és folyamatok összefüggéseibe való olyan mély belátásról tanúskodik, amely önmagában megalapozója és következménye is lehet a szociológiai szemléletnek."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!