TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Velence és Magyarország. Egy szomszédság küzdelmes története

: Velence és Magyarország. Egy szomszédság küzdelmes története

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Olaszország története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

413 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632823494

tartalom:

"Velence sok millió látogatója közül a legtöbben bizonyára nem gondolkodnak el azon, hogy ez az idegenforgalmi nevezetesség valaha egy virágzó gazdaságáról, pezsgő tevékenységéről és széles körű politikai befolyásáról ismert állam irigyek központja és irányítója volt. A velencei köztársaság polgárai a kora középkortól elszánt kitartással úgyszólván a semmiből teremtették meg létét, majd tengeri hatalmát és több kontinenst behálózó kereskedelmét. Megingathatatlan, szilárd államrendjének, mesteri diplomáciájának köszönhette, hogy független életét több mint ezer éven át meg tudta őrizni. Meggondolt és hajlékony politikájával sikerült átmentenie államát a körülötte zajló háborúk, hódító törekvések és fenyegető támadások válságain. E politikáját érzékelteti a magyar királysághoz fűződő viszonyának története. Balkáni birtokaikon és az Adriánál húzódó közös határuk egyrészt területi követelések és villongások, érdekszférák ütközésének forrása volt, másrészt viszont az egymásrautaltság, a kölcsönös segítség szükségességének tudatával kötötte össze a magyarokat és a velenceieket a közös veszedelemmel szemben. A könyv végigvezet a két állam furcsán hullámzó kapcsolatainak történetén a Dalmáciáért folyó vetélkedésektől a törökellenes szövetségekig, majd a Habsburg-hegemóniával szembeni érdekközösség felismeréséig és a negyvennyolcas kettős szabadságharc összefogásáig. A szerző több évtizede foglalkozik a magyar-olasz kapcsolatok történetével. Könyvein (Olaszország és a negyvennyolcas magyar forradalom; Mazzini; Cavour; Párhuzamok és kereszteződések; A magyar-olasz kapcsolatok történetéből) kívül számos tanulmánya jelent meg e tárgykörben Magyarországon és Olaszországban."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!