TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Farkasok közt, védtelen

: Farkasok közt, védtelen

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Második világháború Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világkönyvtár

Terjedelem:

473 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝Annak a kegyetlen élményanyagnak, amelyet a nácik buchenwaldi koncentrációs tábora nyújtott az odahurcolt szerencsétleneknek, irodalmi feldolgozása ez a könyv. Buchenwald volt az egyetlen olyan láger, amelynek "lakói" önmagukat szabadították fel, s erre a felszabadító harcra hosszú időn keresztül tervszerűen és mélységes titokban készülődtek a táborlakók közül a beavatottak - németek, oroszok, franciák, hollandok, jugoszlávok, magyarok, lengyelek: ahány nemzet fiai csak sínylődtek ott. Az előkészületeket az illegálisan működő Nemzetközi Táborbizottság irányította, az a testület, amelynek létéről tudott a tábor SS-parancsnoksága, de nyomára nem volt képes bukkanni - arra nem is gondoltak volna, hogy fegyvert e lőszert is rejtegetnek, s rendszeres katonai kiképzésben részesítik a megszervezett ellenállási csoportokat. Ezeket az előkészületeket zavarta meg azon tény, hogy egy lengyel deportált magával mentett Auschwitzból egy hároméves fiúcskát. A gyermek jelenléte a táborban megnehezítette a Nemzetközi Táborbizottság munkáját, s veszélyessé tette az ellenállás szervezőinek biztonságát. Ezeket az eseményeket mondja el Apitz a szemtanú hitelességével s a szépíró eszközeivel. Könyvében méltó emléket állít a láger hőseinek és névtelen mártírjainak, akik életüket kockáztatva igyekeztek eleget tenni az emberség parancsainak, és az embertelenség tobzódása közepette is meg tudtak maradni embereknek.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!