TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Fettich Nándor ostromnaplója 1945. január 16 - február 19.

: Fettich Nándor ostromnaplója 1945. január 16 - február 19.

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Magyar Nemzeti Múzeum

Kategóriák:

Második világháború Művelődéstörténet Régészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Documentationes et Communicationes

Terjedelem:

184 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝1996-ban jelentek meg először nyomtatásban részletek Fettich Nándor ostromnaplójából. Jóval túl a rendszerváltáson azok, akik elsőkként olvasták újra a Magyar Nemzeti Múzeum Adattárban őrzött kilenc számozott, gépelt példányban létező naplót, kissé csalódottan kérdezték: vajon mi volt a titok mindebben ? Mások - elsősorban azok, akik átélték azt az időszakot és ismerték Fettichet - azt mondogatták: léteznie kell egy másik naplónak is, ez csupán a"szovjet verzió"... Két évvel ezelőtt a kétségek ellenére úgy döntöttünk: ha nincs is szenzáció, itt az ideje, hogy ezek a dokumentumok - az "ostrom" és a "kijevi napló" - teljes egészében hozzáférhetővé váljanak végre. A kötet egyik szerkesztőjének felkért Bándi Gábornénak egyetlen kikötése volt: semmit sem adhatunk ki, amíg nincsenek a kezünkben az eredeti, kézzel írt füzetek. A kézirat felkutatása szerencsére nem volt igazán bonyolult feladat, hiszen a Fettich-hagyaték egyik letéteményese - Falvay Károly - többször is megkereste a múzeumot azzal a szándékkal, hogy a még lappangó iratok, feljegyzések végre napvilágra kerüljenek. Kérésünkre 1999 őszén átadta a naplók általa őrzött, gépelt példányait, az eredeti kijevi fotókat s egyben megígérte, felveszi a kapcsolatot a család Hollandiában élő leszármazottaiva1, akiknek a kéziratok is birtokukban vannak, hogy azokat is rendelkezésünkre bocsássa. Az általunk ismert és az újonnan kapott iratok összevetése nem kis meglepetéssel szolgált.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!