TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
A mechanika matematikai módszerei

: A mechanika matematikai módszerei

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

430 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631048500

tartalom:

A klasszikus mechanika a legkülönbözőbb matematikai módszereket és fogalmakat használja, úgymint: differenciálegyenleteket és fázisáramokat, sima leképezéseket és sokaságokat, Lie-csoportokat és Lie-algebrákat, szimpletikus geometriát és ergodelméletet. Számos matematikai elmélet valamely mechanikai problémáról született, és csak később nyerte el azt az absztrakt axiomatikus alakját, amely ma annyira megnehezíti a tanulmányozásukat. Ebben a könyvben egészen az alapoktól kezdve építjük fel a klasszikus mechanika apparátusát úgy, hogy az Olvasó részéről semmiféle olyan előismeretet nem tételezünk fel, amely túlmenne a szokásos egyetemi tananyagon: analízisből a derivált, az integrál- és a differenciálegyenletek, geometriából a lineáris tér és a vektorok, lineáris algebrából pedig a lineáris operátorok és a kvadratikus alakok ismeretét tételezzük fel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!