TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
A modern matematika alapjai. (Véges struktúrák.)

A modern matematika alapjai. (Véges struktúrák.)

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

498 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

"A főiskolai tanulmányok matematikai anyaga az első rendszerint az analízis és az azt előkészítő anyagrészek. A Dartmouth College matematikai tanszékein néhány évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy új típusú bevezető előadást kísérletezünk ki, amelyet a hallgatók a hagyományos előadások mellett választhatnának. Szándékunk az volt, hogy a hallgatók korán megismerkedjenek a modern matematika bizonyos alapfogalmaival. Bár ennek keretében elsősorban matematikát akartunk tanítani, elhatároztuk, hogy a tananyagba biológiai és társadalomtudományi alkalmazásokat is felveszünk és így olyan nézőpontot biztosítunk,amely a matematika alkalmazásait tekintve különbözik a szokásostól, vagyis attól, amely elsősorban a fizikára van tekintettel. Az itt felvázolt előadás megtervezésekor úgy láttuk, hogy erre nincs alkalmas tankönyv, ezért elhatároztuk, hogy írunk ilyen könyvet. Célunk az volt, hogy olyan témákat válasszunk, amelyek a hallgatók érdeklődési köréhez közel esnek, fontosak a korszerű matematika szempontjából, és amelyeknek érdekes és fontos alkalmazásai vannak. Hogy az utóbbi tekintetben támpontokat nyerjünk, megkérdeztünk számos társadalomtudománnyal foglalkozó szakembert, hogy a társadalomtudományok kutatóinak következő nemzedéke számára a matematika mely ágainak ismeretét tartják szükségesnek. Az így kapott listáról választottuk ki a könyvünk fő témaköreit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!