TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
A nemlineáris programozás elmélete

: A nemlineáris programozás elmélete

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Typotex

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

200 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637546855

tartalom:

"Ez a könyv a nemlineáris programozás elméletébe vezeti be az Olvasót. A nemlineáris programozási modell egy adott nemlineáris célfüggvénynek az optimalizálása az alternatívákra adott bizonyos korlátozó feltételek mellett, Az alternatívák megengedett halmazát egyenlet-, illetve egyenlőtlenségrendszerek definiálják. Az elméleti kérdésekre adandó válaszok végső célja annak eldöntése, mikor tekinthető egy alternatíva optimálisnak. A könyv az Eötvös Loránd Tudományegyetemen a matematikusképzésben és az operációkutatási doktori iskolában tartott előadások alapján készült. Kiegészült azonban olyan fejezetrészekkel is, amelyeket a matematikus hallgatóknál más tárgyakból ismertnek tételezhettem fel. A könyv ugyanis nem csak a matematikusoknak szól, szeretnénk, ha másterületeken is hozzájárulna a nemlineáris programozási ismeretek bővítéséhez. Ajánlható például az alap- és PhD képzésben, közgazdasági, pénzügyi és számviteli, egyéb természettudományi (fizikus, vegyész), mérnöki, ill. menedzseri tanulmányokat folytatók - illetve ilyen területen kutató-fejlesztő munkát végzők figyelmébe is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!