TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
A topológia egyszerű alapfogalmai

: A topológia egyszerű alapfogalmai

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Matematika Geometria

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

73 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A könyv a topológia gondolatkörének alapvető és az alkalmazások szempontjából is legfontosabb elemeivel ismerteti meg az olvasót. A bevezetésen kívül három fejezetből áll. Az első a poliéderekről, sokaságokról és topologikus terekről szól, a második az algebrai komplexusokat vizsgálja, a harmadik tárgyát pedig a szimplicitás leképzések és invarianciatételek alkotják. Centrális helyet foglalnak el a könyvben a Betti-csoportok, a Betti-féle számok, valamit a Brouwer-féle dimenziófogalom. A szerző olyan fontos tételeket közöl - részleges vagy teljes bizonyítással együtt - mint a Betti-féle számok invarianciája, a poliéderek elemi és a Brouwer-féle dimenzió-fogalmának azonossága, a Poincaré- vagy az Alexander-féle dualitási tétel. Betekintést nyújt még számos, a centrális témakörhöz lazábban vagy szorosabban kapcsolódó egyéb kérdésbe is. A könyv nagy érdeme egységes és világos szemlélete, élvezetes stílusa, melynek segítségével a szerző újra és újra meggyőzi az olvasót a téma természetességéről és fontosságáról.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!