TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
A valószínűségszámítás és a statisztika alapjai. I-II. kötet

: A valószínűségszámítás és a statisztika alapjai. I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Matematika Statisztika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

939 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630569183

tartalom:

"A valószínűségszámítás és a statisztika alapjai c. kötet olyan szakkönyv, amelynek alapját a szerző egyetemi előadásai képezték, de jelentős befolyást gyakorolt a könyv tartalmára az a körülmény is, hogy a szerző saját tudományos kutatásaiban, különösen a neutronfizikai és reaktorfizikai vizsgálataiban maga is sokszor alkalmazott, illetve dolgozott ki valószínűségelméleti módszereket. Tükröződik a könyvben a szerzőnek az a meggyőződése, hogy sem a véletlen jelenségek értelmezésében, sem a mérési adatokból levonható levonható következtetések statisztikai ellenőrzésében nem szabad az úgynevezett "bevált módszerek" rutinszerű alkalmazására hagyatkozni. Ahhoz, hogy a következtetések kellő biztonsággal legyenek megfogalmazhatók, szükség van az alkalmazott módszerek elméleti alapjainak pontos ismeretére. Ez a követelmény arra késztette a szerzőt, hogy ne valószínűségszámítási "receptkönyvet" írjon, hanem olyan ismereteket közöljön, amelyek birtokában elsajátítható a véletlen törvényeinek megértéséhez szükséges gondolkodásmód. A könyv elsősorban a matematikai gondolkodásmódot értő és igénylő fizikusoknak (természettudományi kutatással foglalkozóknak) íródott, de eredményesen forgathatják más szakterületek kutatói is."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!