TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Ábrázoló mértan

, : Ábrázoló mértan

Kiadás:

Budapest, 1934

Kiadó:

M. Kir. Honvédelmi Miniszterium

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

435 p., 7 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az anyag elrendezésénél a mértani elveket és ezen elveknek megjelelő tárgycsoportosítást a tanulás követelményeivel kellett Összeegyeztetnünk. Ilyen követelmény volt például az, hogy azok, akik csupán a tárgy elemeit kívánják megismerni, már a könyv elején megtalálják az ábrázoló mértan - nekik szükséges - ábc-jét; mondjuk a háromképsíkos ábrázolást. A második fejezet 3. §-ig bezárólag egyrészt az említett elemi ismereteket tárgyaljuk, másrészt tudományos szempontoknak eleget téve, a projektív geometria elveinek megfelelő jelosztást követvén, a nem méretes, illeszkedési, metszési problémákat végezzük el. Innen kezdve a tárgyalóst szélesebb alapokra fektetjük: az affinitásnak, kollineációnak és geometriai transzformációknak ismertetésével fokozatosan térünk át az általános transzformációra, forgatásokra és méretfeladatokra. A szóbanforgó második fejezet alkotja a könyv gerincét; erre vonatkozólag meg kell jegyeznünk, hogy mellőztük a térelemek helyzeteinek taxatív felsorolását és kategorizáló tárgyalását, mivel ez egyrészt száraz és unalmas, másrészt az idevonatkozó elvek és jellemző típusok ismertetése után ez az olvasó feladatát képezheti."

Állapot:

megviselt, sokat forgatott példány

Ár:

3 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!