TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Az újra felfedezett geometria

, : Az újra felfedezett geometria

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika Geometria

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

287 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632805127

tartalom:

"Századunkig axiomatikus módszere miatt a geometria tanítását tartották a legjobb bevezetőnek a deduktív okoskodás elsajátításához. A nevelési célok elérése érdekében a formális módszert hangsúlyozták. De az igazi nagy geométerek nem ragaszkodtak ortodox módon a régi módszerekhez, hanem sajátos modern és elegáns eljárásokat fejlesztettek ki. Az egyik ilyen módszer - amellyel könyvünk is foglalkozik - a transzformáció: a forgatások, tükrözések és nyújtások alkalmazása. A másik módszert a projektív geometria jelenti, ahol a pontok és egyenesek közti analógiát hangsúlyozzák és eltekintenek a távolság és a szög fogalmától. A geometria szépsége nem csökkent az idők múlásával, a hasznossága viszont egyre nőtt. Elegendő a mesterséges holdak pályájának alakjára és a téridő-kontinuum négydimenziós geometriájára utalni. Az évszázadok folyamán a geometria állandóan gazdagodott. Új fogalmak, új eljárások és új tételek születtek, például a Brianchon-tétel, a Feuerbach-tétel, a Morley-tétel; kiadványunk ezeket is ismerteti. A szerzők a tantervekben kissé "hátrányos helyzetű" geometria anyagot bővítik ki és feltárják az olvasók előtt a geometria szépségeit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!