TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Bevezetés az algebrába

: Bevezetés az algebrába

Kiadás:

Budapest, 1955

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Matematika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Egyetemi tankönyv

Terjedelem:

275 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A tárgyalás módját illetően arra törekedtem, hogy a könyv beváltsa azt, amit címe ígér. Ennek megfelelően egyfelől bevezetést szeretne nyújtani az algebrába. Tekintve, hogy éppen elsőéves egyetemi hallgatóinak - akik e könyvet használják - érthetően komoly nehézségeket okoz a középiskolai rendszerről az egyetemi tanulmányok rendjére való áttérés, e tankönyv bevezető jellegét mindenekfölött abban akartam kidomborítani, hogy a tárgyalás minél egyszerűbb, világosabb és részletesebb legyen, s ezzel lehetőség szerint megkönnyítse hallgatóink számára az új tanulmányokba való beleilleszkedést. Kétféle úton is igyekeztem ezt a célt tőlem telhetően megközelíteni. Igyekeztem sok gondot fordítani az anyagban szereplő, s hallgatóink számára új fogalmak kialakítására, hiszen döntő fontosságú kérdés, hogy sikerül-e hallgatóinknak egyetemi tanulmányaik kezdetétől fogva a kellően megértett alapfogalmak olyan világos és szabatos rendszerét elsajátítaniok, amely szilárd alapul szolgálhat későbbi tanulmányaik számára is. Emellett arra is törekedtem, hogy a tárgyalás módja annyira szemléletes legyen, amennyire csak lehet. Ez magyarázza meg azt, hogy miért tértem el a komplex számok és a determináns fogalmának bevezetésével bizonyos mértékben a megszokott úttól. Természetesen egyidejűleg azt is igyekeztem kidomborítani, hogy a helyesen alkalmazott szemléletes módszer semmivel sem kevésbé szabatos a nem szemléletesnél.

leírás:

Helyenként tollal aláhúzogatva. Kötése megtört.

Állapot:

közepes

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!