TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Egy matematikus védőbeszéde

: Egy matematikus védőbeszéde

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mérleg

Terjedelem:

119 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Az angol tudós, a XX. század első felének egyik legnagyobb matematikusa 1940-ben írta ezt az esszét, amely azóta klasszikus lett a maga nemében. Hardy levezet néhány klasszikusan szép matematikai tételt is a könyvében, de az esszé főként olyan kérdésekről szól, melyek az átlagolvasó számára is érthetőek és izgalmasak. Hallatlanul pontosan fogalmazza meg a "matematikai szépség", a matematika által felvetett filozófiai problémákat, s amellett általában a kreativitás fogalmának lényegét. Olyannyira, hogy Graham Greene szerint Henry James jegyzetfüzetei mellett "ez a legjobb mű arról, hogy mit jelent alkotó művésznek lenni". A mű emellett szép önéletírás is - Hardy derűs szomorúsággal ír a matematikusok közös sorsáról, az alkotóerő elvesztéséről (mert a matematika a fiatal, friss elmék tudománya, egy bizonyos életkoron túl még a legnagyobb zsenik is elvesztik alkotóerejüket). A könyvhöz C. P. Snow írt bevezetőt, melyben ragyogó, kedves anekdotákkal fűszerezett portrét fest erről a rendkívüli elméről, valamint legjobb barátjáról és munkatársáról, az általa felfedezett indiai Ramanujanról.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!