TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Elemek

: Elemek

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika Geometria

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

530 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632812670

tartalom:

E könyv az egyetlen fennmaradt sikeres ókori kísérlet, mely azt tűzte ki célul, hogy az addig felgyülemlett matematikai ismereteket az ellentmondásmentesség, mint egyedüli igazságkritérium alapján feltevésekből kiindulva, logikai eszközökkel tételekként levezesse. A mű évszázadokon át volt az iskolai és nem csak iskolai geometria gerince; a mai olvasó előtt is ismerősnek tűnik majd jónéhány fogalom és tétel, elég csak a Pitagorasz-tételre, a prímszámok sokaságának végtelenségére vagy a platóni testek szerkesztésére utalni. Szabó Árpád előszavának segítségével az olvasó - ha figyelmes - számos törést, következetlenséget is felfedezhet a műben, melyek részben a korabeli matematikát jellemző egyenetlenségekből fakadnak, részben pedig abból, hogy a mű több matematikus eredményeit foglalja magába, meglehet, több szerzőtől is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!