TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Folyamat modellezés, valószínűség-számítás, információelmélet

: Folyamat modellezés, valószínűség-számítás, információelmélet

Kiadás:

Budapest, 2008

Kiadó:

Műegyetemi Kiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

225 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789634209706

tartalom:

"Kedves Olvasó! Egy újdonságokkal teli könyvet vehet a kezébe. Az első részben, egy új típusú, irányítás orientált grafikus eseményrendszeri modell, mint folyamatmodellező módszer leírásával fog találkozni. Ez a modell-módszer szolgál alapjául a valószínűség-számításnak, és az információelméletnek, ezen belül az információ-mennyiség számításnak. Az eseményrendszer funkcionális grafikus modellje, alkalmas fizikai és szellemi, ezen belül ipari, gazdasági, elméleti és egyéb problémák modellezésére, amelyek ismétlődőek, a lefutásuk véletlenszerű, sztochasztikus jellegű, irányítás orientált. A valószínűség-számítás megértését nagymértékben elősegíti a strukturális eseményrendszeri modell, amelyen keresztül grafikusan kerül bemutatásra a tétel, axióma funkciója, összefüggései. A funkcionális és a strukturális grafikus modell, vizuális szemléltető eszközként szolgál a feladatok, problémák bemutatásával. Az információmennyiség számítási fejezet, számszerű adatot szolgáltat a modellezett folyamat időegység alatti működéséről és szerkezeti bonyolultságáról, amelyek eddig kérdésként sem merülhettek fel. Ajánljuk szíves figyelmükbe, ezt a teljesen új koncepcióra épülő újdonságot, mely nem hiányozhat a matematikusok, tudományos kutatók, valamint egyetemi, főiskolai hallgatók könyvespolcáról."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!