TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Kinematika és kinetika

: Kinematika és kinetika

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Matematika Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

394 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Muttnyánszky Ádám (1889-1972) gépészmérnök, egyetemi tanár. 1911-től két esztendőn át a Műegyetem alkalmazott szilárdságtan tanszékén Czakó Adolf tanársegédje volt. Ötévi katonai szolgálat után 1918-ban Bresztovszky Béla mellett a műszaki mechanika tanszéken folytatta munkáját, majd a Budapestvidéki Kőszénbánya Rt. szolgálatába állt. A pilisvörösvári telep mérnöke, majd főmérnöke lett. Ő vezette a Műszaki Egyetem aerodinamikai tanszék laboratóriumát, és irányította a nagy szélcsatorna tervezését és szerelését. Bővítette és átdolgozta a mechanika tananyagát, hogy az jobban illeszkedjen a gépészmérnöki gyakorlat igényeihez. Megalapozta a kinematikai és kinetikai tananyag elméleti hátterét és példatárát. Tankönyvei a legnagyobb példányszámban megjelent magyar műszaki könyvek közé tartoztak. Kiemelked oktató-nevel tevékenységéért" 1952-ben Kossuth-díjjal tüntették ki, a Budapesti Műszaki Egyetem 1971-ben tiszteletbeli doktorává avatta.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!