TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Közönséges differenciálegyenletek

: Közönséges differenciálegyenletek

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

323 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Ez a könyv azoknak az előadásoknak az alapján készült, amelyeket évek során át tartottam a Moszkvai Állami Egyetem mechanika-matematika karán. Az előadások programjának összeállításakor az a meggyőződés vezérelt, hogy az anyag kiválasztása nem lehet véletlenszerű, de nem támaszkodhat kizárólag a felhalmozódott tradíciókra sem. A közönséges differenciálegyenletek alkalmazásainak legfontosabb és legérdekesebb területe a rezgéstan és az automatikus irányítások elmélete. Ezek az alkalmazások vezettek előadásaim anyagának megválasztásában. A rezgéstan és az automatikus irányítások elmélete kétségkívül igen jelentős a mai civilizáció fejlődésében, ezért úgy gondolom, hogy az előadások anyagának ilyen megválasztása, ha nem is az egyedül lehetségek, de mindenesetre ésszerű. A hallgatóknak nemcsak a technikai alkalmazásokhoz szükséges tisztán matematikai eszközöket kívántam nyújtani, hanem magukat az alkalmazásokat is, ezért kitértem az előadásokban néhány technikai kérdésre is. Ezeket a könyv 13., 27., 29. szakasza tartalmazza. Ezek a kérdések előadásaimnak és így ennek a könyvnek is szerves részét alkotják.

leírás:

A címlapon könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!