TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Matematika feladatsorok. Másod- és magasabbfokú egyenletek; Trigonometria; Logaritmus

: Matematika feladatsorok. Másod- és magasabbfokú egyenletek; Trigonometria; Logaritmus

Kiadás:

Szeged, 1995

Kiadó:

Mozaik Oktatási Stúdió

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

222 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638024607

tartalom:

"Ezen feladatgyűjtemény olyan középiskolai tanulók számára készült, akik az átlagosnál magasabb szinten tanulják a matematikát, akik felvételi vizsgákra vagy versenyekre készülnek. A feladatok egy részét külföldi felvételi és versenyfeladatokból fordítottam, más részét az egyes anyagrészek igényeinek megfelelően magam állítottam össze, "találtam ki". Így a feladatok döntő többsége olyan, amely magyar nyelven még nem jelent meg. Többféle próbálkozás után úgy tapasztaltuk, hogy ezeknek a "törzsanyagot" kiegészítő témaköröknek, feladatoknak tanárok és tanulók számára is a legjobban felhasználható módja az, hogy ha kis egységekbe csoportosítva, néhány kidolgozott mintapélda, vagy rövid elméleti bevezető után, 10-15 gyakorló feladatot tartalmazó feladatsorokba tagoljuk az anyagot. A feladatsorok nagyobb része felvételin vagy versenyeken jól használható fel-adatmegoldási módszereket, ötleteket mutat be, és ezekhez ad különböző nehézségi szintű gyakorló feladatokat. A tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy ezeket az ötleteket nem elég megismerni, "be is kell járatni". Ebben a feladatgyűjteményben három olyan témakör feladatsorait gyűjtöttem össze, amelyek a felvételiken leggyakrabban szerepelnek. Abban viszont különböznek ezek a feladatsorok a már elérhető felvételire készítő feladatgyűjteményektől, hogy nemcsak a felvételin várható feladattípusokat mutatja be. Legtöbb feladatsorban helyet kaptak olyan feladatok is, amelyek megoldásához több idő szükséges, mint amennyi a felvételi dolgozat írásakor egy feladat megoldásához rendelkezésre áll. A nehezebbnek tartott feladatokat *-gal jelöltem.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!