TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Matematikai kézikönyv

Matematikai kézikönyv

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Typotex

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

1188 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639132594

tartalom:

˝A "Bronstein" legfrissebb kiadása mintegy 50 év kézikönyv-szerkesztői tapasztalatait sűríti egybe. Az első kiadás 1953-ban jelent meg Moszkvában, amely az akkor klasszikusnak számító alkalmazói témaköröket tárgyalta, tehát elsősorban műszakiaknak, mérnököknek szólt. Mintegy irodalmi háttere volt az akkor egyedül létező számítástechnikai eszköznek, a logarlécnek. Az akkori kötet táblázatokkal és grafikonokkal kezdődött, majd az elemi matematikán keresztül eljutott az analitikus és differenciálgeometriáig és folytatódott a matematikai analízissel. A kötetet a mérési eredmények kiértékelését tárgyaló fejezet zárta. Mindez a jelen könyv terjedelmének a harmadát tette ki. Magyarországon a "Bronstein" eddig hat kiadást ért meg. Legutóbb 1987-ben a Műszaki Könyvkiadónál jelent meg, alapjául az 1980-as átdolgozott orosz kiadás szolgált. A E legutóbbi kiadás már számos új területtel bővítette az eredeti kötetet, pl.: halmazok, valószínűségszámítás és matematikai statisztika, matematikai programozás és numerikus módszerek... A rendelkezésre álló eszköztár világszerte elterjedt hatékony programcsomagokat jelent. A 21. század felhasználói számára tehát még teljesebb átdolgozásra volt szükség. Ennek ékes bizonyítékát adja már maga a tartalomjegyzék is. Például külön fejezetek tárgyalják a dinamikus rendszereket a számítógép algebrát, és megtalálhatók a fuzzy logika, a kombinatorikus algoritmusok, a kriptológia, a műszaki jelanalízis új módszerei vagy az algebra modern ágai is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!