TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Matematikai logika

: Matematikai logika

Kiadás:

Budapest, 2002

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

350 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631628701

tartalom:

"Az utóbbi évtizedekben a számítógépek és a számítástudomány elterjedésének köszönhetően a matematikai logika alkalmazott tudománnyá vált. Míg a XX. század elején a matematikai logika az egyik fő tényezője volt annak a matematikában bekövetkezett nagy átalakulásnak, amelyet a "matematika forradalmaként" szokás emlegetni, addig a századvégen már az informatikai forradalommal összefüggésben került a kutatások előterébe. A matematikai logika az elméleti számítástudomány egyfajta "nyelvévé" vált, számos fogalma az elméleti számítástudománynak is alapfogalma (szintaktika, szemantika, modell, kiszámíthatóság stb.). Ez a könyv bevezetés a matematikai logikába. Alapokat nyújt az alkalmazók, a matematikusok, informatikusok, mérnökök, nyelvészek számára, általában olyan területek művelőinek, akik számára a matematikai logika témaköre ma már megkerülhetetlen. Ilyen területek többek között a mesterséges intelligencia, a programozás-elmélet, az adatbázis-elmélet, a matematikai nyelvészet. A könyvben található ismeretanyag elsajátítását bőséges feladatanyag segíti. A matematikai logika a matematika eszközeinek segítségével kutatja többek között azokat a határokat, ameddig eljuthat a gépi gondolkodás, de amelyek után már az intuitív gondolkodásé a fő szerep."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!