TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Matematikai problémák megoldásainak számítógépes módszerei

Matematikai problémák megoldásainak számítógépes módszerei

Szerző:

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

264 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631018024

tartalom:

"Ezt a könyvet középfokú számítógép-tudományi vagy matematikai tanfolyam anyagának szánjuk, amelynek fő témája a problémák megfogalmazása és megoldása során a számítógépek és a matematika között létesülő viszony. Egy ilyen tanfolyam során a legkülönfélébb problémák tárgyalhatók, amelyeket az köt össze, hogy megfogalmazásukhoz matematikai fogalmak, gyakorlati megoldásukhoz pedig számítógépes technikák szükségesek. Kétféle megfontolás győzött meg minket arról, hogy a matematikai és számítógép-tudományi tantervekben egyaránt időszerű súlyt fektetni a számítógépes probléma megfogalmazásra és megoldásra. Először, a számítógépeknek az elmúlt két évtizedben történt általános elterjedése következtében nagyszámú olyan új fogalom és technika alakult ki, amelyek általánosan alkalmazhatóknak bizonyultak. [...] Másodszor, a matematikai tantervek változóban vannak. Egyre világosabbá válik, hogy túl nagy számban képezzük a kutató matematikusokat, viszont nem elegendő számban a matematika felhasználóit. A matematika felhasználója a problémákat matematikai módon fogalmazza meg, bárhonnan származzanak is, és megkísérli megoldani őket bármilyen rendelkezésre álló eszközzel."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!