TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Matematikatörténeti ABC

: Matematikatörténeti ABC

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

253 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631749037

tartalom:

A matematikatörténeti adatokat, tényeket, érdekességeket tartalmazó könyv elsősorban tanároknak és diákoknak nyújt segítséget a matematika középfokú tanításához, illetve tanulásához, de a témakör iránt érdeklődő általános iskolások, sőt felnőttek is haszonnal forgathatják e munkát. A szerző ugyanis e széles, és a matematikai képzettség szempontjából igen különböző összetételű olvasókörnek az igényeit, különböző indítékait jó érzékkel egyeztette. A munka során többször hangsúlyozta: nem tudományos művet, hanem segédkönyvet szándékozott írni. Ennek - a szó legjobb és legtágabb értelmében - meg is felelt. A könyv gyűjteményes formában tartalmazza a matematika sok kiváló művelőjének életrajzát, több tucat matematikai fogalom és tétel kialakulásának, felfedezésének a történetét. A kulturális téren jelentős szerepet vitt népeknél (pl. araboknál, egyiptomiaknál, görögöknél) a matematika fejlődését külön összefoglaló részekben tekinti át. A kötet képet ad továbbá a matematika egyes szakágainak - pl. az algebrának, az aritmetikának, a geometriának - a kialakulásáról és fejlődéséről, az újabb területeket és tendenciákat is beleértve.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!