TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Nincs királyi út! Matematikatörténet

: Nincs királyi út! Matematikatörténet

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

831 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632817044

tartalom:

"Sain Márton neve nem ismeretlen a magyar olvasóközönség előtt. A Tankönyvkiadónál megjelent, több kiadást megért Matematikatörténeti ABC-je után, annak mintegy kiterjesztéseként, egy nagyobb lélegzetű, színvonalasabb matematikatörténeti művének, a Nincs királyi út!-nak a megjelentetésére vállalkozott a Gondolat Kiadó. A Nincs királyi út! összefoglaló történeti munka, a kezdetektől egészen napjainkig áttekinti a matematikai tudomány fejlődését. Az ókor és a középkor matematikájának eredményei - bár a kutatások korántsem zárultak le - neves és kevésbé ismert matematikatörténészek munkájának köszönhetően aránylag tisztán állnak előttünk. Ugyanez nem mondható el napjaink matematikájáról, mely annyira szerteágazó, hogy áttekinteni csak fölöttébb vázlatosan, és önkényesen speciális területekre osztva lehet. A könyvben ennek megfelelően kétféle a tárgyalás módja. A szerző mindvégig kultúrtörténeti keretbe helyezi matematikai mondanivalóját és a könyvet illusztráló szép számú fekete-fehér és színes fotó is arra hivatott, hogy közelebb hozza az olvasóhoz a különböző korszakok földrajzi területenként is változó eszmevilágát. A matematikai eredmények ismertetése mindig emberekhez kötődik, s a bizonyításokat a szerző "áthangolta" egy mai középiskolás ismereteire. Mindent abban a reményben, hogy a történeti szemléletű ismeretszerzés sok új hívet képes toborozni a matematikát szerető emberek táborába."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!