TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Numerikus analízis

: Numerikus analízis

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

370 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631064190

tartalom:

C. G. J. Jacobi (1804-1851), a híres königsbergi matematikus (az 1.7. szakaszban szereplő Jacobi-mátrix névadója) egyszer kijelentette: "A matematika egyedül és kizárólag az emberi szellem dicsőségét szolgálja." Ennek ellenére, az idők során a matematikát szünet nélkül alkalmazták, vagyis felhasználták arra, hogy segítségével alakítsák az ember és fizikai környezete közötti kapcsolatot. (...) A numerikus matematika feladata, hogy a modellek alapján kvantitatív következtetések levonására adjon módszereket. Ebben az értelemben a numerikus matematika - segédtudomány. Nem axiómákra támaszkodik, mint a tiszta matematika, hanem modellekre és konkrét feladatokra, amelyek általában máshonnan származnak. A konkrét problémához való kényszerű kötődés gyakran korlátozza a képzelet szabad szárnyalását, és így időnként a numerikus matematika bizonyos tekintetben a műszaki tudományokhoz közelebb kerül, mint a tiszta matematikához. Ezt a behatároltságot bőségesen kárpótolja az a nélkülözhetetlen szerep, amelyet a numerikus matematika az emberiség problémáink megoldásában játszott és játszik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!