TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Szemléletes mérték- és valószínűségelmélet

: Szemléletes mérték- és valószínűségelmélet

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

587 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631835707

tartalom:

"Az első részben (Leíró statisztika) adatrendszerekkel kapcsolatban olyan fogalmakat ismerünk meg, melyek statisztikus törvényszerűségek feltételezése nélkül is értelmezhetők. A második részben (A valószínűségszámítás tapasztalati háttere) a statisztikus törvényszerűségekkel rendelkező jelenségek körüli fogalmakkal a mindennapi élet szintjén foglalkozunk. Igaz, gondolataink kifejtéséhez használunk majd olyan szavakat is, melyeket a hétköznapi életben általában nem szokás mondani, mégis, ez a rész csak olyan ismereteket tartalmaz, melyeket bárki megérthet matematikai ismeretek nélkül. A harmadik rész (Szemléletes mértékelmélet) a "tiszta" matematikát képviseli. Az itt tárgyalt matematika "tiszta" abban az értelemben, hogy a valószínűségszámítás számára szükséges matematikai apparátust, az ún. mértékelméletet, a valószínűségszámítás tapasztalati háttere és alkalmazásai nélkül tálalja. Viszont a könnyebb érthetőség kedvéért eltekintünk a mértékelmélet technikai jellegű precízkedésétől, és ahol csak lehet, kidomborítjuk a mértékelméleti fogalmak szemléletes jelentését."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!