TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Top 7. Az ezredforduló legkihívóbb matematikai problémái

: Top 7. Az ezredforduló legkihívóbb matematikai problémái

Kiadás:

Budapest, 2008

Kiadó:

Typotex

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

165 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

7989639664814

tartalom:

"Egy matematikai probléma megoldásával keresni meg az első milliót? Fura elképzelés - mégis van valóságos alapja. Hét fontos matematikai sejtés mindeddig makacsul ellenállt a matematikusok kitartó próbálkozásainak. Aki bármelyiket megoldja, annak nemcsak örök dicsőség jut osztályrészül, mellé egymillió dollárt is zsebre vághat. Ezt az összeget tűzte ki ugyanis a problémák megoldóinak egy amerikai multimilliomos, Landon T. Clay. Bár némelyik probléma oly elvont, hogy ismert matematikusok is inkább csak feltételezésnek tekintik azokat, Pierre Basieux nem csupán arra vállalkozik, hogy a hét fő problémát érthetővé tegye, vázlatosan a megoldatlan problémák jellegét, matematikai környezetüket is bemutatja. A milleniumi problémák közül egyet már megoldottak: Grigorij Perelman, orosz matematikus bebizonyította az 1904-ben felállított Poincaré-sejtést. Jelenleg éppen a könyvben is ismertetett verifikációs fázis zajlik. Pierre Basieux képzett matematikus, fizikus és filozófus, számos könyv szerzője. Doktori disszertációjának témáját az operációkutatás és a játékelmélet területéről választotta. A nyolcvanas években svájci multinacionális vállalatoknál töltött be vezető pozíciót. 1990-től független vállalati tanácsadó."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!