TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Útban a felsőbb matematikához

: Útban a felsőbb matematikához

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

LSI Oktatóközpont

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

616 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9635771606

tartalom:

"Az egyetemi - főiskolai tanulmányok kezdetén a legnagyobb problémát a középiskolai matematikából a felsőbb matematikába való átmenet jelenti. Tankönyvünk ezt a szakaszt dolgozza fel különleges részletességgel. A könyv úgy készült, hogy kielégítse mind a reguláris oktatásban, mind a különféle távoktatási kurzusokon tanulók igényeit, sőt azokét is, akik túlnyomó részben önálló tanulásra kényszerülnek. Ennek megfelelően önmagában olvasható-tanulható egészet alkot. Az egyes fejezetek szakaszokra, azok pedig pontokra oszlanak. Mindegyik fejezet és szakasz előzetes ismertetővel kezdődik. Az egyes pontokat a kulcsszavak felsorolása vezeti be, amelyet a téma egyszerű - amennyire lehet a mindennapi életből vett, matematikai előismereteket nem feltételező - előkészítése követ. Utána kerül sor a matematikai tárgyalásra, sokoldalúan megvilágított fogalmakon, a megfelelő tételeken, rengeteg gyakorló példán és az eredmények kapcsolatát boncoló és megvilágító megjegyzéseken keresztül. Ezután ellenőrző kérdések és feladatok következnek. A könyv - pontonként - tartalmazza az ezekre adandó válaszokat, illetve megoldásokat, valamint - az önellenőrzést megkönnyítendő - ezek nehézségi fokát is. Így a könyv túlnyomó részét a több, mint 1500 kidolgozott példa és feladat alkotja. A kettéosztott oldalak szélén olyan kiegészítések, magyarázatok és változatok találhatók, amelyek fontosak ugyan, de a "folyó" szövegbe való beépítésük megtörné a gondolatmenetek folyamatosságát. A többségükben színes ábrák - kerülve a zsúfolt felírásokat és jelöléseket - az érintett probléma lényeges sajátosságait kívánják szemléltetni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!