SZÉPIRODALOM / Mese kategória termékei
A bolha. Mese a tulai kancsal balogról meg az acélbolháról

: A bolha. Mese a tulai kancsal balogról meg az acélbolháról

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Mese

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

62 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"A "címszereplő" nem akármi, hanem egy acélból kovácsolt csöppnyi dísztárgy, igaz ugyan, hogy csípni nem képes, de eltáncolja a francia négyes összes figuráját. A bolhácskát angol mesterek készítették az orosz cárnak, hogy elkápráztassák őfelségét mesterségbeli tudásukkal. A Don melletti Tulában ügyes kezű mesterek élnek, hozzájuk küldi a cár hűséges kozákját, hogy találjanak ki valami furfangosságot, amivel lepipálják az angolokat. Nagy titokban, csukott ajtók, behúzott zsaluk mögött három nap és három éjjel kovácsoltak a mesterek, s lássatok csudát - megpatkolták a bolhát! Leszkov, a múlt század orosz irodalmának jeles elbeszélője, történetében a híres és furfangos tulai mesterek dicséretét zengi, s a doni kozák és a tulai kancsal balog alakjában emlékezetes és mulatságos hősöket teremt. A kötetet eredeti szovjet illusztrációk, Georgij Jugyin rajzai díszítik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!