MŰSZAKI / Műszaki vegyes kategória termékei
Épületek vízellátása, csatornázása, gázellátása

, : Épületek vízellátása, csatornázása, gázellátása

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Műszaki vegyes Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

655 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

˝Az emberiség legfontosabb szükségleteit és kényelmét szolgáló berendezések között joggal említhetjük elsők között a hideg- és melegvíz-ellátást, a csatornázást, a gázellátást. Vízművek: hazánkban - eltekintve a római uralom idején épült és a Római-fürdő forrásaival táplált aquincumi vízvezetéktől - a XV. században épültek az első vízművek a nagyobb városokban, bányavárosokban... A csatornázás (csapadék- és szennyvízelvezetés) kialakulása sok helyen időben megelőzte a vízellátó rendszereket. A középkor végén és az újkor elején pusztító járványok (kolera, pestis, vérhas) kényszerítették a városokat a csatornázás kiépítésére. Ezek többnyire nyílt levezető árkok voltak, de helyenként falazott, fedett csatornát is építettek... A gázt, ami napjainkban már sok háztartásnak és az iparnak nélkülözhetetlen energiaforrása, a XVIII. század végére állították elő - ipari méretben - először kőszénből. Általános használatára a XIX. század elején került sor.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!