MŰSZAKI / Műszaki vegyes kategória termékei
Fogaskerékpárok méretezése. II. kötet. Ferde fogazat

, : Fogaskerékpárok méretezése. II. kötet. Ferde fogazat

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

272 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A fogaskerékpárok fogazatának megtervezése azok részére, akik nem foglalkoznak hivatásszerűen, folyamatosan fogaskerekekkel, nehéz feladat. A bonyolultság sokakat arra indít, hogy profileltolás nélküli, ún. elemi fogazatokat tervezzenek, amelyeknek egyszerű összefüggései számtalan kisigényű bel- és külföldi műszaki kézikönyvben megtalálhatók. A számítások és kísérletek sokasága viszont kimutatta, hogy geometriai és szilárdsági tekintetben az elemi fogazatoknál sokszorta jobb evolvens fogazatok állíthatók elő megfelelő profileltolásokkal, éspedig a gyártási költségek növelése nélkül, csupán a külméreteknek és a fogazóképek beállítási adatainak némi megváltoztatásával. Így jött létre a profileltolásos fogaskerekek párosításával az általános fogazat, amelynek előnye ezenkívül még az is, hogy a tengelytávot nem köti meg mereven, hanem az bizonyos határok között változtatható a fogszámok és a modul változtatása nélkül. Mind több szakkönyv foglalkozik a fogaskerékpárok teherbíróbb, jobb kialakítású fogazatának tervezési, számítási kérdéseivel. A fogaskerék-tudományban nem, vagy csak kevéssé járatos mérnökök nehezen tudnak a szaporán bővülő szakirodalomban eligazodni.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel. A védőborító szélei szakadozottak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!