TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
111 vízi emlék Magyarországon

, : 111 vízi emlék Magyarországon

Kiadás:

Budapest, 2008

Kiadó:

Közlekedési Dokumentációs Kft.

Kategóriák:

Művelődéstörténet Vízügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

240 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789635524181

tartalom:

"Az ember és víz kapcsolata ezernyi szálon szö­vődik. Ám a víznek nincs története, csak az embernek, az emberiségnek. Ez adta a gondolatot, hogy bemutassuk vízzel kapcsolatos emlékeinket. Ha széttekintünk Magyarországon, számos ilyent találunk, kicsit és nagyot egyaránt. Nem csak 111-et, hanem sok ezernyit! A 19. század második felétől meginduló nagyszabású vízi munkák átrajzolták az ország térképét. Az ember, hogy termeljen, termes­szen és éljen - létesítményeket emelt, mestersé­ges csatornákat húzott, forrásokat foglalt, tölté­seket, zsilipeket épített; új eleme lett a tájnak a szivattyútelepek téglakéménye, a víztornyok karcsú vagy éppen izmos formája. Nem egyet közülük napjainkra védetté nyilvánítottak, s ma már el sem tudjuk képzelni nélkülük a város­képet, a tájat. A vízi munkák természetéből fakad, hogy többségük eredménye egy-egy műtárgyban, építési objektumban ölt testet immár évszá­zadok óta. Ezek egy kiállításon bajosan láttat­hatók, viszont egy könyv lapjain bemutathatók. E kiadvánnyal a szakmai és a szélesebb közvéle­mény figyelmét szeretnénk felkelteni a magyar vízgazdálkodás értékei, történeti emlékei iránt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!