TÖRTÉNELEM / Olaszország története kategória termékei
A colosseum vértanúi

: A colosseum vértanúi

Fordító:

Kiadás:

Szatmár, 1892

Kiadó:

Pázmány-Sajtó

Kategóriák:

Olaszország története Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

452 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Az előttünk fekvő műnek minden fogyatkozása mellett az a jó oldala van, hogy - ugy mondjam - teljesen ismeretlen téren mozog. Tudva levő dolog, hogy Olaszországban számos mű jelent meg a Colosseumról; de azok ezzel csak mint pogánykori emlékkel, és pedig leginkább művészi szempontból foglalkoznak. Egyet sem láttam még, mely annak a kereszténység őstörténetére vonatkozó jelentőségéről pár lapnál többet szentelt volna. Marangoni "Memorie Sacre e Profane dell' Amfiteatro Flavio" cz. műve, amely sokkal kitűnőbb annál, amelyből én jelen dolgozatomhoz bőven meritettem, csupán arra szoritkozik, hogy nehány colosseumi vértanu nevét és élettörténetét közli függelékképen. Minden iró kivétel nélkül elismeri, hogy a Colosseum küzdőterét ezer meg ezer vértanu vére áztatta; de csak néhány kiválóbbat emlitenek fel közülük, s a többi fölött könnyedén átsurranak, mintha bizony a mai kornak nem kellene érdeklődnie a keresztény őskor legszentebb és megmagasztosabb emlékei iránt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!