TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A mauzóleum árnyékában

, : A mauzóleum árnyékában

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Orosz irodalom Regény, elbeszélés Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

222 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630766280

tartalom:

˝A ma nyolcvanas éveit taposó Ilja Zbarszkij sokat tud mesélni a szovjet nómenklatúra első-második nemzedékének tündökléséről és bukásáról. Mesél is: a családjukat kezdetben pártfogoló Dzserzsinszkijről, a szomszédságukban nyaraló Buharinról éppúgy, mint a házuknál vendégeskedő Borisz Paszternakról, az első perekről, az ínségről és a rettegésről, a kiválasztott, de szintén rettegő kevesekről, forradalomról, háborúról és békéről. A könyv igazi érdekessége azonban egy olyan tény, mely messze több, mint életrajzi adat. Ilja Zbarszkij ugyanis Lenin bebalzsamozójának a fia, a harmincas évek elejétől az 1952-es "anticionista" letartóztatási hullámig maga is a mauzóleum talapzatában berendezett, 35 főt foglalkoztató tudományos laboratóriumban dolgozott. A fáraók kora óta aligha képzelhetni el furcsább, kivételesebb, hátborzongatóbb foglalkozást. Kereslet mindazonáltal - a pénz és az erő szép új orosz világában - ma is van rá, sőt.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!