TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
A nomád ember. Múltunk és jövőn a vándorok szemével

: A nomád ember. Múltunk és jövőn a vándorok szemével

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Allprint Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Régészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

380 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Az ember az utazások szülötte; úgy testileg, mint lelkileg vándorlásra teremtetett..." A nagy ívű, érdekfeszítő könyv óriási, élményekben gazdag és kalandos időutazásra csábít. Olvasása közben az általában tanítottól egészen eltérő kép rajzolódik elénk a szkíták, a hunok, a magyarok és sok más nomád nép kultúrájáról és a múltban betöltött szerepéről. A történelmi összefüggések rendezésével egyben rohanó korunk és civilizációnk jövője is új távlatokban jelenik meg Jacques Attali, francia író gondolatainak fényében. ...Az ember mindig is nomád volt, minden lényeges dolgot (tűz, nyelv, vallás, állattenyésztés, lovaglás, mezőgazdaság, csillagászat, matematika, kerék, hajózás, demokrácia, kohászat, kereskedelem, zene, művészetek stb.) a nomádok fejlesztettek ki. A megtelepültek számára csupán az erőd kiépítését hagyták... ...Az utolsó öt évezred történelmét a letelepedett népek elbeszéléseiből ismerjük, kik úgy mutatják azt be, mint a "civilizált" nemzetek törekvését arra nézve, hogy megvédjék magukat a "barbár hordák" betörései ellen, akik feltehetően az ő törvényes úton szerzett vagyonukat szándékoznak elrabolni...

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!